Szakmai sikereink

 

2014-2015 2015-16  

 


 

2015-2016

Pálfi Tiborné - Pedagógus életpályáért emlékérem

 

Márkliné Huszárik Mária - Dunaújváros Ifjúságáért díj

A Dózsa György Általános Iskola szociális és gyermekvédelmi ügyekért felelős igazgatóhelyettese 1996 óta dolgozik az iskolában. Itt és a Szilágyi iskolában látja el igazgatóhelyettesként a gyermekvédelemmel, tanulók szociális ügyeivel kapcsolatos feladatokat. Pedagógiai tevékenysége középpontjában a segíteni akarás áll. Szívósan keresi azokat a gyerekeket, akiknek segíteni kell, vagy lehet. És segít, ha kell anyagilag, élelemmel, ruhával, vagy jó szóval, törődéssel. Gyógyíthatatlan beteg tanulójuk az ő közbenjárásával kapott otthoni használatra számítógépet, de hónapokig látogatott Lyme-kóros kislányt, gondoskodott beteg, magatehetetlen anyukáról és fiáról. Fáradhatatlanul, ellenszolgáltatás nélkül segít pótolni a sok-sok elmaradást egy-egy hosszasan hiányzó tanulóval. Minden lehetőséget felkutat, felhasznál a problémák mielőbbi megoldására, a félresiklott személy helyes útra való visszaterelésére. A NAT bevezetése óta szinte minden induló tanfolyamra jelentkezett és sikeresen elvégezte, hiszen fontos számára az önképzés, fejlődés. Indulás óta sikerrel pályázik az Útravaló tehetséggondozó programba, melyben ő maga is mentor. Minden tanévben volt több olyan halmozottan hátrányos helyzetű tanuló, aki részesülhetett a közalapítvány ösztöndíjában. A város középiskoláival közös pályázatban vesz részt az iskola, melyet szintén ő koordinál. Ez a program az „Út a szakmaválasztáshoz”, melyben a jó tanuló, ám szociálisan rossz körülmények között élő diákoknak nyerhetnek havi rendszerességgel ösztöndíjat. A Sió támogatási programban is évek óta pályázik az iskola az ő vezetésével, aminek következtében minden év elején új iskolatáskákkal ajándékozhatják meg a rászoruló anyagi nehézségekkel küzdő tanulókat. Több éve eredményes jótékonysági akciója a nehéz sorsú családok és a Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek karácsonyi ajándékozása és karácsonyfához juttatása. Szakmai tudásával a pályakezdőket is segíti. Többször végzett mentori tevékenységet végzős szociálpedagógiai szakos hallgatók számára. Nyári szabadsága alatt saját meggyőződése alapján gyermekvédelmi ügyeletet tart. Ajtaja mindig nyitva áll a segítséget kérő gyermekek, szülők előtt egyaránt.

Balla Zoltánné - GESz-munkatárs

 

 


 

2014-2015


 

 


 

2013-2014


 

2012-2013

Kiváló pedagógusaink:

Simon Gyuláné

Pálmai Csilla

A tavalyi év során végzett nagyszerű együttműködésben a 3.b és 4.b közös projektje, A mese varázsa az Etwinning Nemzeti Szolgáltatónál elnyerte a Nemzeti Minősített Etwinning Projekt Címet. Gratulálunk hozzá a két tanító néninek: Kalmár Diának és Pavlicsek Csillának!

 


 

2011-2012

- 2011. szeptember 30- október 1. Budapest

VI. Országos Interaktív Tábla Konferencia és Módszertani Börze, HunDidac 2011 Oktatási Szakkiállítás

- 2011. november 2-3. Lillafüred

Innovatív tanárok seregszemléje, a Partners in Learning Fórum (PIL-Fórum) Lillafüreden - Halács Mónika különdíjas lett!

 

 


 

 

Iskolánk bemutatkozik a HunDidac kiállításon Budapesten

2011. szeptember 30 - október 1-jén szervezik meg a VI. Országos Interaktív Tábla Konferenciát és Módszertani Börzét, valamint a HunDidac 2011 Oktatási Szakkiállítást a budapesti Millenáris Park területén.

Ebben az évben az ország 60 iskolája kapott lehetőséget, hogy Jó Gyakorlatait bemutathassa a nagyközönségnek. Iskolánk az elmúlt évek innovációs munkája során kidolgozott 4 Jó Gyakorlatát fogja bemutatni. Szárszó Lajos, Tóhátiné Sólyom Gyöngyvér, Halács Mónika és Robinson Erika Anna kollégáink fényképekkel, gyermek-munkákkal, digitális anyagokkal népszerűsítik az érdeklődő intézmények számára.


 

Dunaújvárosi siker az innovatív tanárok seregszemléjén
A Dózsa György Általános Iskola tanítónője, Halács Mónika különdíjat kapott

 

Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre az innovatív tanárok seregszemléje, a Partners in Learning Fórum (PIL-Fórum) Lillafüreden 2011. november 2-3-án, melynek házigazdája a Microsoft Magyarország és a Modern Iskola magazin volt.

A kétnapos interaktív szakmai találkozón lehetőség nyílt

  • a tantárgyi oktatásban alkalmazott IKT-eszközök sokrétű alkalmazásának és az informatikával támogatott oktatás legjobb példáinak megismerésére,
  • tapasztalat- és véleménycserére,
  • az egymástól tanulás lehetőségére.

A fórum ötletbörze-kiállításán gyakorló pedagógusok önálló standokon mutatták be saját projektjeiket, tananyagaikat, korszerű oktatási módszereiket. A lillafüredi PIL-Fórumon a regionális fordulókból, a szakmai zsűri és a közönség értékelése alapján továbbjutó 10 pedagógus vehetett részt. A kiállító tanárok egyúttal egy verseny résztvevői is voltak.
A szakmai zsűri a közel 50 pályamunkából 3 díjazott és 2 különdíjas projektet emelt ki.
Egyik különdíjas pedagógus a Dózsa György Általános Iskola ifjú tanítónője, Halács Mónika volt, aki Szivárvány című projektjével indult a rangos megmérettetésen. A zsűri külön kiemelte pályamunkáját, melyben ügyesen ötvözte a korszerű oktatási módszereket az IKT adta lehetőségekkel, figyelve arra, hogy egyensúlyt teremtsen a manualitás és a virtuális világ, az ismeret és a képesség fejlesztés között.
Gratulálunk Halács Mónikának és büszkék vagyunk rá.
Dunaújváros, 2011. november 6.

Tóth Györgyné
mb.ig.